)

02 mei 2017

Agfa HealthCare Nederland en VANAD Enovation sluiten samenwerkingsakkoord voor het gebruik van xdsConnect.

Steeds meer ziekenhuizen gebruiken een IHE XDS-I infrastructuur om beeldvormende onderzoeken uit te wisselen. Agfa HealthCare Nederland gaat gebruik maken van xdsConnect zodat de huidige XERO Viewer & image management system direct aangesloten kunnen worden aan IHE XDS-I infrastructuren.

Agfa HealthCare Nederland en VANAD Enovation maken vandaag bekend dat zij een samenwerking zijn aangegaan voor meerdere xdsConnect implementaties in Nederland. Agfa HealthCare Nederland heeft voor VANAD Enovation gekozen omwille innovativiteit, flexibiliteit en ervarenheid met IHE XDS-I infrastructuren.


Veel medisch specialisten worden geconfronteerd met een administratieve viewer die gebruikt kan worden om beeldvormende onderzoeken op te halen uit een IHE XDS-I infrastructuur. Vervolgens voeren zij meerdere handelingen uit om deze onderzoeken te kunnen bekijken in de eigen diagnostische viewer op de juiste kwaliteit.

Innovatieve oplossing
Agfa HealthCare speelt in op die behoefte en biedt haar klanten de oplossing om de XERO viewer te gebruiken om direct beeldvormende onderzoeken te bekijken uit diverse (regionale) IHE XDS-I infrastructuren. Deze oplossing is mogelijk door de XERO viewer te combineren met xdsConnect van VANAD Enovation, een bedrijf dat al ruim 30 jaar gespecialiseerd is in zorgcommunicatie.

“Onze XERO viewer wordt vaak aangeroepen vanuit een extra administratieve viewer. Dit zorgt voor extra handelingen bij onze klant.” aldus Ron van Zonneveld, Country Manager Agfa HealthCare Nederland. “In VANAD Enovation vonden wij een partner waarmee wij gezamenlijk onze klanten een oplossing kunnen bieden voor dit probleem.”

Naast bovenstaande functionaliteit biedt xdsConnect de mogelijkheid om het image management system van Agfa HealthCare Nederland, direct aan te sluiten op een IHE XDS-I omgeving. De componenten van Agfa HealthCare Nederland kunnen door deze samenwerking naadloos aansluiten op de bewezen xdsConnect oplossing van VANAD Enovation.

Over VANAD Enovation
VANAD Enovation verbindt al meer dan 30 jaar mensen, systemen en organisaties in de zorg. Dagelijks beschikken meer dan 12.000 zorgorganisaties over de juiste medische gegevens door gebruik te maken van haar producten en diensten. VANAD Enovation onderscheidt zich door het leveren van een compleet productportfolio en met specialistische kennis voor het koppelen van informatiesystemen en (medische) apparaten en het veilig uitwisselen van medische data. Meer informatie over VANAD Enovation is te vinden op www.vanadenovation.nl.

Over Agfa HealthCare Nederland
Agfa HealthCare Nederland is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor eHealth en digitale beeldvorming, en te vinden in één op twee ziekenhuizen. Gezondheidsorganisaties in meer dan 100 landen vertrouwen op Agfa HealthCare Nederland voor het optimaliseren van hun efficiëntie en het verbeteren van de patiëntenzorg. Kijk op www.agfa.nl voor meer informatie.