)

19 mei 2017

VANAD Enovation aanwezig bij inspiratiebijeenkomst MedMij

Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van MedMij, welke stappen moeten er nog gezet worden en wat is daar voor nodig? Het werd allemaal besproken tijdens de inspiratiebijeenkomst op 18 mei in het CineMec te Utrecht.

MedMij zorgt voor een veilige online omgeving waar iedereen allerlei bronnen kan verzamelen en gebruiken; de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Het doel van een PGO is om de medische voorgeschiedenis van een patiënt bij elkaar te brengen in één overzicht. Hiermee kunnen patiënten te allen tijde grip krijgen op hun eigen gezondheidsgegevens. Om deze medische data te verzamelen zijn standaarden en afspraken nodig en dat is waar MedMij voor staat.

Circa 200 deelnemers waren in het CineMec in Utrecht aanwezig. Onder andere IT leveranciers, beheerders, consultants en managers van zorginstellingen luisterde aandachtig naar de inspirerende sprekers. Het programma ging dieper in op het afsprakenstelsel, de standaarden, de financiering en feedback over de eerste MedMij kickstarts, maar bovenal ook op het inspireren van nieuwe deelnemers van MedMij.

Op de agenda van de bijeenkomst was ruimte voor drie presentaties van kickstartprojecten die hun praktijk ervaring presenteerden. Bij twee kickstarts speelde het VANAD xdsConnect product en een VANAD Cloverleaf een cruciale rol om de infrastructuur te vormen waar de medische data over verzameld wordt.