)

18 augustus 2017

De Regioviewer in de praktijk. Welke voordelen biedt dit voor u?

In regio Delft Westland, Oostland en Nieuwe Waterweg Noord is een unieke regionale samenwerking tot stand gekomen tussen zorgverleners in de eerste, tweede en derde lijn met als resultaat de Regioviewer.

De Regioviewer is een online applicatie die zorgverleners uit de regio in staat stelt medische gegevens te raadplegen van patiënten met wie zij een behandelrelatie hebben. Hiermee beschikken behandelaren direct over gegevens zoals lab uitslagen, radiologie beelden en specialisten brieven. Ook die zij niet zelf hebben aangevraagd. Dat voorkomt dubbel werk en dubbele diagnostiek. Bovenal kan de patiënt hiermee sneller geholpen worden en gerichtere zorg krijgen.

Om de Regioviewer onder de aandacht te brengen zijn afgelopen week video opnames begonnen. In de video wordt de Regioviewer geïntroduceerd waarbij twee huisartsen aan het woord komen om hun ervaringen te delen. Benieuwd geworden? Houd de website en social media in de gaten voor het eindresultaat!

De Regioviewer is een xdsConnect oplossing. Met xdsConnect kunnen zorgorganisaties op een veilige manier medische informatie uitwisselen. Doordat elke zorgorganisatie zijn eigen xdsConnect omgeving heeft kan deze op meerdere manieren ingezet worden, bijvoorbeeld voor het uitwisselen van medische informatie met huisartsen, voor een second opinion met een (universitair) ziekenhuis of om de patiënt inzage te geven.